Group GL gaat samenwerking aan met de hotelgroep B&B hotels voor het Oud gasthuis in Hasselt

15.03.2021

Samenwerking met B&B hotels

Aangezien Group GL reeds eigenaar en uibater is van twee hotels in de TT torens (Radisson Blu & Park inn hotel) in Hasselt, hebben wij geopteerd om een samenwerking aan te gaan met B&B hotels voor het Oud Gasthuis. De samenwerking reikt verder dan enkel Hasselt. In ons nieuw project, gelegen in Brugge zullen zij ook een hotel gaan uitbaten met 129 kamers.

Het hotel in Brugge maakt deel uit van een volgende ontwikkelingsfase nabij het station, die binnenkort zal gerealiseerd worden. Het project voorziet tevens kantoren, assistentiewoningen, een rust en verzorgingstehuis, appartementen, een kinderdagverblijf en zelfs een klimzaal.

Het Oud gasthuis in Hasselt

Concreet zal het hotel 92 ruime kamers tellen. Op het gelijkvloers is de lobby met receptie, ontbijtzaal en bar voorzien. De centrale openlucht patio geeft het geheel een open karakter.

In principe is het plan om de werken zo snel mogelijk te starten met als doel voor het einde van het jaar het hotel op te leveren. In het voorjaar van 2022 willen wij de deuren openen.

Naast het hotel zal Group GL ook twee extra kantoorruimtes van 300 en 400 vierkante meter inrichten voor verhuur. In het huidig gebouw zijn Lydian advocaten en Jaspers-Eyers architecten reeds gehuisvest.

B&B hotels

B&B hotels, ook bekend als een snel groeiend bedrijf in de hotel industrie telt al meer dan 500 hotels in Europa en Brazilië. Ze zijn een dynamische en ambitieuze hotelketen, gespecialiseerd in het 3 sterren segment, steeds in of nabij het centrum van een stad.

Dat maakt het oud gasthuis in Hasselt een ideale plaats voor een B&B hotel. Met de komst van dit hotel, opent B&B hotels zijn vijfde hotel in België.