WERELDPRIMEUR VOOR ’T EERST TOEGEPAST IN AS

29.03.2019

Modern wonen in een nieuw stenen tijdperk

AS - Neen, je moet niet naar hippe wereldsteden reizen om vernieuwende bouwprojecten te zien en te beleven. Midden in het centrum van As verrijst weldra Ascentrium, een modern woonconcept met stijlvolle appartementen. Blikvanger van het project is de internationaal gelauwerde baksteen Dubio. “Door de strakke lijnen in de gevels, krijg je straks een trendsettend wooncomplex, vlak onder de kerktoren van de gezellige dorpskern”, zegt Bjorn Lenaers van projectontwikkelaar Group GL. “Wie zoekt naar hedendaags wooncomfort nabij de winkels, horeca en andere voorzieningen, moet heus niet naar een grootstad verhuizen.”

Wie even gaat grasduinen in de rijke geschiedenis van de gemeente As, komt te weten dat er in de steentijd al gebruiksvoorwerpen uit silex te vinden waren. Een traditie die standhoudt, want terwijl de houten constructies doorheen de jaren tot as zijn wedergekeerd, is de gezellige gemeente in de 21 ste eeuw nog altijd een voorloper in prachtige projecten uit steen. “Inderdaad, want één van de voornaamste troeven van het nieuwe wooncomplex dat we gaan bouwen in As, is de Dubio-baksteen”, zegt Bjorn Lenaers van Group GL, die pal in het centrum het project Ascentrium gaat realiseren. “Deze unieke baksteen, ontworpen door de Limburgse designer Roel Vandebeek en geproduceerd door Nelissen Steenfabrieken, wekt door de schaduwlijnen de illusie van een gestapelde constructie op. Het is een wereldprimeur, die trendsettend en vooruitstrevend is. Misschien niet meteen iets dat je verwacht in een kleinere gemeente, en dat maakt het juist zo speciaal. De combinatie van een innovatief woonconcept, te midden van de traditionele, gezellige dorpskern, is ideaal voor mensen die in alle comfort van het leven willen genieten.”

Opwaardering

Ascentrium zal bestaan uit 3 gebouwen: Libris, Libellus en Lemma. Het eerste telt 18 appartementen van 1, 2 of 3 slaapkamers, geschikt voor elk type van gezin. Rust is verzekerd, want op het gelijkvloers zal de lokale bibiotheek worden gehuisvest. In de twee volgende fases worden Libellus (13 appartementen) en Lemma (17 appartementen) afgewerkt, telkens met dezelfde kwaliteitsvolle materialen. “We investeren heel bewust in oerdegelijke en innovatieve toepassingen”, legt Bjorn Lenaers uit. “We willen een project realiseren dat zijn gelijke niet kent in de regio. Ascentrium moet een opwaardering betekenen voor de gemeente. Daarmee komen we tegemoet aan de wensen van het gemeentebestuur om een kwalitatief woonaanbod te creëren waarin iedereen zijn gading vindt. Ik denk dat we daar heel goed in geslaagd zijn. Toekomstige kopers en huurders zullen niet meer naar Genk of Hasselt moeten verhuizen, maar perfect hun droomwoning vinden in het centrum van As.”

Veel belangstelling

De werken zijn intussen al goed opgeschoten, zodat de plaatsing van de befaamde gevelsteen nu ook in het oog springt. De verkoop van de appartementen (en enkele handelsruimten) draait intussen op volle toeren. “We merken dat de belangstelling groot is, precies door het atypische concept dat we hier in As neerzetten”, aldus nog Bjorn Lenaers. “Het is duidelijk dat heel wat mensen aan het wachten waren op een uniek project als dit. We zijn dan ook overtuigd van de vlotte invulling van Ascentrium. Wie eerst komt, heeft uiteraard de eerste keuze…”