Grand Opening Radisson Blu hotel in Brugge

Grand opening Radisson Blu Hotel, Brugge – een gloednieuw ‘Blu’ hotel in een UNESCO-werelderfgoedstad

Vandaag, 15 november 2018, wordt op feestelijke wijze de Grand Opening van het Radisson Blu Hotel in Brugge gevierd. Dit gloednieuwe hotel, dat deel uitmaakt van de site ‘Nieuw Brugge’, is voorzien van 109 kamers evenals 6 vergaderzalen. Het hotel ligt aan het station van Brugge, op wandelafstand van het historische centrum. Samen met een uiterst goede bereikbaarheid, vormen dit dé troeven van Radisson Blu Hotel, Brugge.

De ontwikkeling is van de hand van het Limburgse Group GL, onder leiding van Ghislain Lenaers.

Sinds 2006 werd de gehele stationsomgeving aan de linkerzijde van het stationsgebouw door Group GL ontwikkeld, steeds in samenspraak met de Stad Brugge en de NMBS/Eurostation.

In een eerste fase werd een winkelcentrum van 11.000 m² gebouwd waarin ook de Dienst Toerisme van de stad Brugge gehuisvest is. De overige stadsdiensten werden ondergebracht in het Huis van de Bruggeling en een Ibis Budget hotel met 185 kamers vervolledigen deze fase. In een volgende fase werd het medisch centrum van de NMBS (3.300 m²) opgetrokken alsook 157 moderne studentenkamers met alle nodige voorzieningen. Het Radisson Blu hotel maakt deel uit van de huidige fase, waarin tevens een kantoorgebouw van 6.000m² voor Proximus vervat zit.

Over de voorbije fases heen werden ook 250 appartementen met 450 bijhorende ondergrondse parkeerplaatsen en bergingen gerealiseerd. In de huidige fase zijn 48 appartementen voorzien.

Op korte termijn worden ook fase 4 en 5 opgestart, opnieuw goed voor ca. 55.000 m² gemengde ontwikkeling.

GL Hospitality (onderdeel van Group GL) staat in voor de uitbating van de hotels binnen de groep. Deze bestaat momenteel uit 6 verschillende vrijetijds- en zakenhotels in België, met meer dan 150 mensen in dienst te Hasselt, Luik, Waver en dus Brugge.

“We hebben het genoegen om samen met Radisson Hotel Group, een wereldwijde marktleider in de gastvrijheidsindustrie, een hotel in Brugge te openen dat zich profileert tot de 4* hotelclassificatie. Dankzij deze expansie heeft GL Hospitality voortaan 5 hotels in haar portfolio (met een 6e hotel te openen in 2019). Dit hotel zal voor beide, de toeristische als zakelijke gast, heel wat mogelijkheden bieden op een markt die zowel nationaal als internationaal erg gegeerd is. Wij zijn enorm trots om een Radisson Blu hotel te mogen openen in één van de mooiste steden van België, alsook Europa”, zegt dhr G. Lenaers.

Hotel

Het stijlvolle design van het hotel werd ontworpen door Crepain Binst Architecture uit Antwerpen. Het interieur weerspiegelt de typische Radisson Blu eigenschappen. Details met een knipoog naar Brugge werden opgenomen doorheen het hele hotel, waaronder de reliëfdruk van het stadsplan op de muren van elke kamer die de hotspots van enkele populaire attracties highlight, vergaderzalen genoemd naar Brugse attracties, etc.

Overnachten kan in één van de 109 stijlvolle kamers. Het hotel beschikt over verschillende kamertypes, waaronder tevens 19 familiekamers en 3 unieke suites op de 11e verdieping. Hiermee wordt er ingespeeld op de vraag van de toeristische én buitendse gast.

Alle kamers zijn voorzien van het stijlvolle Radisson Blu design en uitgerust met gratis Wifi, koffie-& theefaciliteiten, flatscreen TV en een rustige werk- & ontspanningsplek. De badkamer is gerieflijk ingericht met regendouche, haardroger en Radisson Blu badproducten. De gasten kunnen tevens gratis gebruik maken van de hotelfitness (+/- 30 m2).

De hogere kamertypes bieden meer ruimte (30-47m²) en zijn tevens voorzien van een Nespresso koffiemachine, bad én douche, alsook badjas en slippers, voor een extra comfortabel verblijf.

Dagelijks wordt er een voortreffelijk “Radisson Super” ontbijtbuffet met een uitgebreid aanbod warme, koude en gezonde producten geserveerd.

À la carte restaurant « Black Swan »

Het à la carte restaurant, verwijzend naar de zwarte zwaan die voorheen op de reien zwom alsook naar de Brugse (huis)gin, biedt gasten een unieke restaurantervaring. Het restaurant biedt een 40-tal plaatsen en serveert dagverse én huisgemaakte Belgische en Vlaamse gerechten.

Daarnaast is het hotel tevens uitgerust met een sfeervolle lounge bar, waar een assortiment van typische Belgische bieren alsook de Brugse Black Swan gin aangeboden worden.

Het restaurant is dagelijks geopend van 12-14u30 en 18-22u.

‘Experience meetings by Radisson’ in unieke vergaderzalen

Ontdek het beste van Radisson Meetings in één van de 6 vergaderzalen, verspreid over twee verdiepingen, waaronder de ruime en unieke 12de (bovenste) verdieping. Deze rooftopzalen beschikken over een terras en bieden een adembenemend uitzicht over het pittoreske Brugge. Met een totale capaciteit van 104 deelnemers, zijn alle zalen volledig uitgeruste met daglicht, snel en gratis WI-FI netwerk en moderne A/V technologie te wachten. Alle zalen zijn zeer flexibel en kunnen opgedeeld worden in multifunctionele zalen of gecombineerd worden met foyer en terras.

Door haar uitstekene locatie is het Radisson Blu Hotel, Brugge zeer goed bereikbbaar voor deelnemers die zowel met de wagen reizen als met de trein..

Radisson Meetings stelt de gast centraal en behandelt elke vergadering of evenement op een zeer persoojke en professionele manier met bovendien een toegewijde contactpersoon ter plaatse

Het concept ‘Experience Meetings’ van Radisson Blu garandeert een succes voor elke meeting of event. Een essentieel onderdeel van deze meetings is zonder twijfel het ‘Brain Food’. Een innovatieve benadering van gezonde food formules die samengesteld zijn door de chef om de efficciëntie en de concentratie van de deelnemers te bevorderen.

Als ode aan Brugge hebben de vergaderzalen de namen toeristische attracties gekregen, oa ‘Belfort, Begijnhof, Concertgebouw, Minnewater, St-Jan én De Burg.

Wat betekent de komst van een Radisson Blu hotel voor de Brugse markt ?

Nader in te vullen

GL-Hospitality

De jonge, dynamische en ambitieuze hotelgroep “GL Hospitality” is in volle expansie. Naast het Radisson Blu Hotel Brugge, heeft de hotelgroep tevens 2 hotels in Hasselt: het Radisson Blu Hotel en Park Inn by Radisson alsook twee hotels in Wallonië: het Park Inn by Radisson Liège Airport Hotel en het Best Western Wavre Hotel.

Het Radisson Blu en Park Inn by Radisson Hasselt zijn gelegen in het hartje van de stad van de smaak en beschikkens samen over 220 kamers en 1000m² vergaderzalen.

Het Park Inn by Radisson Liège Airport ligt direct aan de luchthaven, beschikt over 100 kamers en 400 m2 vergaderzalen.

Het Best Western Wavre Hotel heeft telt momenteel 70 kamers en 70m² vergaderzalen. In 2019 wordt het hotel uitgebreid naar een totaal van 86 kamers en 300m2 vergaderzalen.

In het derde kwartaal van 2019 zal de groep een luxe boetiek hotel openen, met name Oud Gasthuis. In dit voormalige hospitaal aan de kanaalkom van Hasselt wordt een luxe Boetiekhotel met 49 kamers gecreerd. Dit hotel zal tevens beschikken over een gastronomisch restaurant, hippe bar, buitenterras, welness en 2 vergader- & evenementenzalen.

Over Radisson Blu®

Radisson Blu is een upper-upscale hotelmerk dat staat voor een positieve en persoojke service in een stijlvolle setting. Met oog voor details en een ‘Yes I Can!’ mentaliteit, zijn de Radisson Blu hotels ontworpen om ieder verblijf onvergetelijk te maken onder het motto ‘Every moment matters’. Dankzij de inzet van gepersonaliseerde service en lokale nuances is ieder verblijf bij Radisson Blu hotels een individuele ervaring voor gasten. Radisson Blu hotels bevinden zich in grote steden, bij belangrijke luchthavens en op vakantiebestemmingen.

Radisson Blu is onderdeel van The Radisson Hotel Group, waartoe ook de volgende merken behoren: Radisson Collection, Radisson Blu®, Radisson®, Radisson RED®, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson, Country Inn & Suites® by Radisson and prizeotel.

Voor verdere media informatie, neem contact op met:

Stéphanie Raskin

Director of Sales/Marketing - GL Hospitality

E-mail: stephanie.raskin@radissonblu.com / M. : +32 (0)4 79 50 25 05